Klankontspanning

Het gebruik van Klank als helende kracht gaat vele duizenden jaren terug. Bij veel oude culturen was het gebruik een onderdeel van hun geneeswijze. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke bewoners van Australië gebruiken de Didgeridoo hiervoor al meer dan 40.00 jaar!

Door de klanken wordt de lichaamsenergie in beweging gebracht. De klanken werken ordenend en harmoniserend op het lichaam waardoor een diepe ontspanning ontstaat.

 

 

KLANKCONCERT

Liggen en genieten, even tijd vrijmaken voor jezelf, jezelf laten verwennen, wie wil dat niet?

 

Een klankconcert is meer dan muziek, het is persoonlijke aandacht voor alle deelnemers.

In de klankconcerten ervaar je de trillingen en klanken van instrumenten van over de hele wereld.

Klankschalen, Chinese gong, didgeridoo, fluiten, fujara, trommels, de stem en diverse andere instrumenten laten je een eigen ervaring beleven.

Liggend op een comfortabele matras wordt er rondom de deelnemers gespeeld, sommige instrumenten komen zeer dichtbij en klankschalen kunnen op het lichaam gezet worden, je wordt ondergedompeld in de klanken.

Door de diversiteit aan klanken ontstaat er op verschillende momenten een zeer diepe ontspanning die energie geef voor het dagelijks leven.

Anderhalf uur ontspannen met bijzondere muziek, na afloop is er rustig bijkomen met een kopje thee om weer te wennen aan het dagelijks bestaan.

 

Zie voor actuele info ook de Agenda!

 

De concerten willen we voor iedereen bereikbaar houden. Daarom  vragen wij sinds een aantal jaren  slechts een minimum bijdrage van €10,- voor de kosten die we hebben zoals huur, vervoer, verzekering en soms vervanging van de instrumenten zodat we de concerten kunnen blijven geven. Een eventueel hoger bedrag wordt wel erg gewaardeerd.

De Instrumenten

 

Klankschalen

Klankschalen komen oorspronkelijk uit de Himalaya, ze worden ook wel Tibetaanse klankschalen, singing bowls of zingende schalen genoemd. Klankschalen zijn samengesteld uit verschillende metalen.

Volgens een overlevering uit 7 metalen; één voor elk van de in vroeger tijd bekende planeten:

Goud voor de Zon

Zilver voor de Maan

Kwik voor Mercurius

Koper voor Venus

IJzer voor Mars

Tin voor Jupiter

Lood voor Saturnus

De klank van de schaal wordt bepaald door de mengverhouding van de metalen (oa de erts uit een bepaalde streek), de vorm, grootte en de dikte/gewicht van de schaal.

Chinese Gong

De diepste ontspanning wordt vaak bereikt tijdens het bespelen van de Chinese Gong.Iedere keer is het weer verrassend hoeveel verschillende klanken er uit één instrument kunnen komen.