Didgeridoo web.jpgDe Didgeridoo is een muziek instrument uit Australië.

 
Door de bijzondere klanken die het instrument voortbrengt is het luisteren ernaar rustgevend en harmoniserend.
 
Het bespelen van de didgeridoo laat de diepe toon nog meer doordringen.
In een serie van vijf lessen kun je de basis beginselen leren.
  
Het bespelen van de Didgeridoo gebeurt doorgaans zittend op de grond, heb je een lichte Didgeridoo dan is er ook prima mee te lopen. 
  
Het instrument 
De didgeridoo is een aboriginal instrument waarvan de oorsprong vele duizenden jaren terug gaat. De toon die het voort kan brengen varieert van een zeer warme, diepe toon tot hoge, korte en ritmische geluiden.
De toon hangt af van de speler, van de vorm van het instrument en het materiaal waarvan hij gemaakt is. Ook de ruimte waarin gespeeld wordt is van grote invloed op de klank.
  
De originele Didgeridoo is door de natuur gevormd.
Takken vanDidgeridoo pvc jpg.jpg de Eucalyptusboom (bekend van o.a. de lekkere geur die vaak in sauna's gebruikt wordt) worden door termieten uitgehold waardoor een pijp ontstaat. Door hier met bijenwas een mondstuk op te maken ontstaat de Didgeridoo.
 
Didgeridoo’s worden tegenwoordig ook veel gemaakt door eucalyptus met de hand uit te hollen, ook ander hout wordt wel gebruikt. Bamboe levert aardige en goedkope didgeridoo’s op. Een nadeel van bamboe is de betrekkelijke korte levensduur als de bamboe niet behandeld wordt tegen vocht indringen. Ben je dan een tijdje aan het spelen, dan kan het gebeuren dat de didgeridoo plotseling met een luide knal splijt.
De buitenkant van een Didgeridoo wordt vaak met traditionele motieven versierd, soms met lijnen, vaak vormen duizenden stippeltjes de mooiste composities. Daarnaast bestaan er instrumenten in de oorspronkelijke houtkleur. Het mooist zijn de Didgeridoo’s met een soort S vorm of instrumenten die in een kelk vorm eindigen.
Natuurlijk is een Didgeridoo in de eerste plaats bedoeld om erop te spelen, aangezien ieder instrument zijn eigen klank heeft zal de klank toch het belangrijkste criterium zijn of een instrument bij je past.
Tijdens de lessen of de workshop kan eventueel een (oefen) didgeridoo van plastic gekocht worden voor het oefenen thuis. Met deze relatief goedkope en onverwoestbare didgeridoo kun je goed uit de voeten om daarna eventueel een instrument aan te schaffen die goed bij je past